nederlands
français

Over Lyon & Healy


Lyon & Healy werd in 1864 door George Washburn Lyon en Patrick J. Healy gesticht. In 1889 bouwde Lyon & Healy haar eerste harp, het model 21 501. De oprechte liefde voor de muziek en het ondernemend karakter van de jonge en ambitieuze Healy dreef de onderneming ertoe een instrument te verbeteren waarvan reeds gedacht werd dat het perfect was. Het was Healy’s inzet die de weg opende voor decennia (tientallen jaren) baanbrekende vernieuwingen op het gebied van mechanica en vakmanschap. Zijn woorden drukken de basismotivatie van Lyon & Healy uit :

“Laten we een harp bouwen die niet langer een probleem is voor zijn eigenaar omwille van het risico gemakkelijk ontregeld te raken. Laten we een harp bouwen die rond de wereld kan reizen zonder dat er een enkele schroef loskomt”.


Tijdens meer dan honderd jaar hebben de kunsthandwerkers/ambachtslui/bewerkers van Lyon & Healy zich ingezet voor het traditionele vakmanschap gehandhaafd terwijl ze ondertussen de moderne vernieuwingen aannamen. Tegenwoordig bereikt Lyon en Healy dagelijks dit evenwicht door methodes, materialen en technologieën te ontwikkelen om het instrument en de kunst/het vakmanschap te verbeteren zonder ooit in de routine terug te vallen of de kwaliteit op te offeren omwille van de kosten. Het gebruik van de nieuwste technologieën laat Lyon & Healy toe onderdelen van het instrument gedetailleerder en doeltreffender te vervolmaken terwijl het traditioneel vakmanschap waarborgt dat zorg, precisie en trots tot het bouwen van elke harp behoren.

De som van de delen is gelijk aan het geheel. Deze eenvoudige vergelijking is Lyon & Healy’s beste reden om elk detail uiterst nauwkeurig te bekijken bij de vormgeving van een harp. Elk van de duizenden elementen die gebruikt worden in de creatie van het instrument van het hout in de basis, de klankkast, de zuil en de hals tot de koperen en stalen elementen in de pedaalstangen, schroeven en schijven - heeft een invloed op de harp in een esthetische, muzikale en mechanische zin. Om haar eigen strikte criteria te bereiken maakt Lyon & Healy zelf elk van de elementen of past die aan. Bijgevolg behoudt de onderneming een grotere controle en een grotere cohesie in het uiterlijke, de klank en het vakmanschap van elke gecreëerde harp.

Verdere Lyon en Healy achtergrondinformatie in voorbereiding. Kom snel terug een kijkje nemen.
Bestelling wordt geladen... Bestelling wordt geladen